Tuesday, April 26, 2011

Vol 45 : Betul ke MATA boleh Cerita SEGALANYA ?

mata melambangkan perasaan?? betol ke ?

ASSALAMUALAIKUM
DEAR BLOGY..

" Awak ada masalah ke Yuz??" diam sejenak...
" Saya nampak dari mata awak....."

Macamana ye nak sorok kan mata kalau sampai orang boleh baca perasaan kita ,dari mata kita.
Takkan nak cabut biji mata sorok dalam poket kot. Mata menzahirkan segala-galanya...uh macam scary je bunyinya..

Aku dapat soalan tu dari Sifu silat ku...Cikgu Lan..lepak-lepak kat opis die..sekali diterjah dengan soalan yang sangat direct tu...oh no!! macamana nak sorok nih...terbejat  akal aku.....corner sana corner sini..dapat la sorokkan ..
sikit...

Then....aku tak puas hati la...macamna nih...
sampai orang boleh baca mata kita...
 Aku tanya roomate aku...betul ke  orang boleh baca perasaan kita dari mata??...

"YEZ!! mata boleh ceritakan segala-galanya. Cukup dengan pandangan..."

Yakin je Cik Ekin ni jawap....hehe..ye...aku percaya ...tapi aku masih tak puas hati la....

Kenapa la mudah sangat orang 
baca mata aku ni...
ayoooo...
x puas hati betol sampai sekarang...

Uh..n3 kali ni saja je..nak relax jap dari studi..takda info yang berguna pun..hahaha...tapi aku ada satu pic yang sangat aku suka...
 relate dengan mata...



Jika seseorang hamba Allah tidak lagi menangis kerana takut dngan kekuasaan Allah...Justeru menangislah kerana KETIDAKMAMPUAN itu....SubhanaAllah

P/s: Dedicate to Mr. Nik Lan Nik Mat...http://hahantu.blogspot.com/..hahhahaha...orang time exam pun still leh wat n3 la....bangga nih!!!..mesti ko Bengang kan...hekhek






3 comments:

  1. hahhaah..bengang lah sgt lan..ko plak sempat lak beren3..kih2

    ReplyDelete
  2. he....yez!!!! berjaya membengangkan si nik lan

    ReplyDelete