Tuesday, November 13, 2012

I am Husna.. Teacher Husna

Assalamualaikum dear all... Bloggy

Fuh2... Im back! Saya seorang cikgu tadika sekarang.. Teacher Husna. Di sebuah tadika yang permai.. bersama barisan guru2 yang superb dan diterajui pengetua yang gila superb, Teacher Zaiton.. Korang semua memang terbaek ( Teacher Sabrina, Teacher Mira, Teacher Lela.. Teacher Bella).

     Siapa sangka. Saya fresh grad in Nuclear Science, and Right now I already decide to become as cikgu tadika. Saya sangat teruja dengan budak -budak. Baru baru ni ada buat Majlis perpisahan dengan semua students 6 tahun. Sedih sangat. Budak- budak menangis... cikgu - cikgu ape lagi kan..... hujan air batu, hujan asid semua ada... ha, sedih la sangat. Yang badge kali ni saya memang rapat sangat... yang palin  tak sangka, budak- budak 2 3 tahun pun menangis okey...., mungkin diorang pelik, kenapa kakak abang2 semua dok hahuhahu kan....... All the memories always deep inside my heart. Teacher doakan kejayaaan kamu semua ye.......

Buat masa sekarang, saya sangat enjoy dengan kerja ni. Awal -awal pagi kena ajar ngaji...feeling dan kepuasan bekerja memang terasa sangat. Minggu depan saya, Rina dan Lela pergi kursus tadika 3 minggu. Yes, Saya serius untuk membuka tadika satu hari nanti... tahun 2013 adalah tahun yang cukup mencabar, tahun depan la nak belajar, dan amik semua pengalaman sebaik mungkin... ada rezeki, 2014 InsyaALLAH i get it. Doakan saya ye!!!!

Saya sangat percaya, bile kite ikhlas dalam kerja kita, ALLAH akan tunjukkan kita jalannya...... So fresh grad  dekat luar sana, walaupun kita ada degree, master or bapak master pun, pilih jalan terbaik, jangan fikir gaji lumayan je....kepuasan dalam bekerja lagi penting, Simple word is Barakah form Ilahi. and ENJOY!! entah, tak berani cakap lebih, sebab saya pun still merancang masa depan saya dengan tadika.. walaupun abah dok gasak... " pergila isi spa, kerja kerajaan, terjamin..."  tak pun " Pergila career fair, cari company besar-besar...tak kan  belhar tinggi , nak kerja tadika..... "

Biar ape orang kata, saya percaya dengan jalan yang saya pilih. ALLAH Maha Mengtahui niat kita...... peace u ollz.!! Berusaha lah untuk hidup lebih dieberkati... Anak- anak tadika, anak- anak syurga.....

Salam.....

No comments:

Post a Comment